Bu Blogda Ara

Sayfalar

2 Nisan 2017 Pazar

Kuran Mucizesi: Zeytin ve İncir

“İncire ve Zeytine And olsun” : Japon Araştırma Grubu Başkanı İslam’ı Kucaklıyor


Kuran’ın Bilimsel Mucizesi

El Azhar Üniversitesi Tıbbi Bitkiler ve İlaçlar eski dekanı, Profesör Dr. Taha İbrahim Khalifa, bir Kuran mucizesi olarak aşağıdaki makaleyi kaleme aldı.

Metalotionin (MT) : İnsan ve hayvanların beyinlerinde küçük miktarlarda üretilen bir madde. Bu madde çinko, demir ve fosforu kolayca bağlayabilen Sülfür içeren bir proteindir. Bu maddenin kolesterolü düşürmesi, metabolizmayı canlandırması, kalbi güçlendirmesi ve nefesi kontrol etmesi açısından insan vücudu için hayati önem taşıdığı düşünülmektedir.

MT üretimi 15 ila 35 yaşları arasında yavaş yavaş artar. Sonra üretim seviyesi altmış yaşında durana kadar düşer. Bu yüzden insanlardan MT elde etmek kolay değildir. Ayrıca hayvanlarda MT küçük miktarlarda bulunmaktadır.

Bu nedenle, bilim adamları bitkilerde MT aramaya devam etmişlerdir. Japon bir araştırma grubu yaşlanma semptomlarını yok etme görevini yürüten bu mucizevi maddeyi araştırdı. Araştırma grubu söz konusu maddeyi sadece iki tür bitkide buldu; incir ve zeytin.

Yüce Allah Kuran’da şöyle buyurmuştur: 

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla.

“İncire ve zeytine and olsun, Sina dağına, Ve şu emin beldeye (güvenilir şehre). Doğrusu, biz insanı en güzel bir biçimde yarattık. Sonra aşağıların aşağısına çevirdik.” (Tin Suresi, 1-5)

Bir dakikalığına Yüce Allah’ın incir ve zeytindeki ahdini bir düşünün. Sonra bunu insanın “en güzel biçimde yaratılışı” ve sonra “aşağıların aşağısına çevrilmesi” ifadeleri ile doğrudan bağdaştırmaya çalışın.

MT incir ve zeytinden alındıktan sonra, bilim adamları yalnız başına incir ve zeytinden alınan MT kullanımının insan sağlığı için beklenen yararı vermediğini fark ettiler. Yarar sadece incirden alınan MT ile zeytinden alınan MT karıştırıldığında görüldü. Bunun fark edilmesinden sonra, Japon grup incir ve zeytin arasında en iyi etkiyi yaratan en iyi karışım oranını bulmaya çalıştı.

En iyi karışım oranının 7 zeytinde 1 incir olduğu bulundu!

Dr. Taha İbrahim Khalifa Yüce Kuran’ı incelemiş ve incirin sadece bir kere ismi geçerken zeytinin biri Müminun Suresi’nde dolaylı olmak üzere, altısı da doğrudan olmak üzere yedi kere geçtiğini buldu:

“Ve (daha çok) Tur-i Sina'da çıkan bir ağaç (türü de yarattık); o yağlı ve yiyenlere bir katık olarak bitmekte (ürün vermekte)dir.” (Müminun Suresi, 20)

Dr. Taha Kuran’dan topladığı tüm bilgiyi Japon araştırma grubuna gönderdi. Bulunan bilginin Kuran’da 1427 yıl önce belirtildiğinin doğrulanması üzerine, Japon araştırma grubunun Başkanı Müslüman olduğunu açıkladı ve araştırma grubu araştırmanın patentini Dr. Taha İbrahim Khalifa’ya verdi.

“Sizin için gökten su indiren O'dur; içecek ondan, ağaç ondandır (ki) hayvanlarınızı onda otlatmaktasınız. Onunla sizin için ekin, zeytin, hurmalıklar, üzümler ve meyvelerin her türlüsünden bitirir. Şüphesiz bunda, düşünebilen bir topluluk için ayetler vardır.” (Nahl Suresi, 10-11)

İncir ve Zeytin- 7 Japon araştırmacının Müslüman olma hikayesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi