Bu Blogda Ara

Sayfalar

2 Nisan 2017 Pazar

Prof. Kenan Demirkol: DAMACANA dan SU İÇMEYİN Ters Ozmoz kullanmayın


Damacana ve Pet Suyun Zararları Nelerdir ?


Polikarbonat Damacanalar genellikle dönüşümlü ambalajlardır. Her su
dolumundan önce tam otomasyon sistemlerle işlemlerle yıkanması ve hijyen sterilizasyon işlemine tabi tutulması gerekmektedir. Yıkama temizleme işleminin ise Sağlık Bakanlığı yönetmeliklerine uygun şekilde minimum 55 derece veya üstü bir ısıda gerçekleştirilmelidir. Damacanalar ambalajlama dolum işlemlerinden önce bir dış yıkama ünitesinden, 4 ayrı iç yıkama bölümünden geçmektedirler.
Bu iç yıkama ünitelerinde deterjanlı, sıcak su ve dezenfektanlı suyla yıkanılmaktadır. Sorunda burda işte genelde son durulama işlemlerinde yeteri kadar temiz su kullanılmadığından kaynaklanır. Bu durumda genellikle deterjan ve dezenfektan kalıntıları kalabilir. Özellikle Damacana’ların en fazla 50/60 defa kullanılması gerekmektedir. Peki sizce kaç defa kullanılıyorlardır? Özellikle eskimiş yıpranmış kötü ve pis görünen su damacanalarını lütfen evlerinize almayınız.
Su damacanalarının 14 derecede muhafaza edilmesi gereklidir, ülkemiz şartlarında özellikle yaz mevsimlerinde bu mümkün değildir. Bakanlık açıklamalarında bugüne kadar yapılan dolum tesisleri, damacanaların doğru düzgün denetlenmediğinden dolayı kesin olarak ortaya koyuyor. Bakanlığın ruhsat izni verirken sıkı bir denetim yaptığı, ama sonra denetimi firmalara bıraktığı için, kendilerinin ise 3 ayda bir firmalar tarafından getirilen örnek numuneleri denetlediği, şişelenmiş hiçbir ürünleri ise bugüne kadar hiç denetlemediği incelemediği ortaya çıkıyor.

PET Şişe Su zararları

Pet : (Polyethylene terephthalate), Plastik pet şişe hammaddesinde içeriğindeki kimyasallar ve dioksinler, sıcak su, sıvı ve asit içeriklerle temas ettiklerinde şişe veya kabın içinde bulunan sıvılar veya su, yemek, gıdalar, içeceğe direk geçiyorlar. Bunlarda endokrin bozuculardır ve hormonal dengelerini bozucuçok etki gösterirler.
Dicle Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜBTAM) Bir araştırmada, plastiklerin temas ettiği gıdalar ve içme sularına ”Chimassorb 81, Oleamide ve Irgafos 168” isimli plastik katkı maddesinin geçtiği belirlendi. 8 gün gün ışığında bekletilen pet şişelerinde ise antioxidant 2246 ve Butylated Hydroxytoluene (BHT) maddeleri tespit edilmiştir.
Söz konusu olan kimyasalların uzun vadede iç organlarına çok ciddi zararlar verebileceğini söyleyen Prof. Dr. Hamdi Temel, “BHT maddesi kan, karaciğerler, merkezi sinir sistemleri için toksik olabiliyorlar. Bu maddeye uzun süreli maruz kalması durumunda direk hedef organlarda hasarlar meydana gelebiliyor dedi. Chimassorb 81 böbreklerde akciğerlerde çok fazla tahrip yapıyorlar. Butylated Hydroxytoluene böbreklere, akciğerlere, solunum sistemlerine çok fazla zarar veren maddelerdir” dedi. , Özellikle cam yada eskiden kullanılan toprak küpleri kapları, testileri tavsiye ediyoruz.
Plastik şişelere karşı mücadele eden “Ban The Bottle” hareketinin verdiği verilerine göre; Amerika Birleşik Devletleri’nde ABD yılda 50 milyar plastik şişe kullanılıyorlar.


Published on Jul 11, 2012
Prof Kenan Demirkol soruyor: Türk erkeklerinin erkekliği nereye gitti?
Ve cevabını veriyor:
Damacana ve pet şişeden su içmeye devam ederseniz, erkekliği çok arasınız...
Çözümünü de sunuyor:
Çeşme suyu için, mümkünse iyi bir su arıtma cihazıyla...
Ancak ters ozmozlu bir su arıtma cihazı asla kullanmayın!...
NOT:
Piyasada bu kriterlerde bir su arıtma cihazı var mı:
NSF'in tüm testlerinden geçebilmiş bir tane ev tipi su arıtma cihazı var: Espring.
3 ay tatmin garantili olarak, doğrudan satışla satılıyor.
İşte bu cihaz hem NSF'in hem Prof. Kenan Demirkol'un tüm kriterlerini tutturuyor...

Herkese selamlar... Sİze sahip olduğum amway e-spring su arıtma cihazı ile ilgili deneyimimi aktarmak istiyorum. Cihazı almaya düşünenlere yardımcı olabilir ve paranızı boşuna sokağa atmamış olursunuz diye düşünüyorum. Yaklaşık 3 sene önce sözkonusu cihazı alıp Bursa da kullanmaya başladık. Bursa nın sularının tadı içilmeyecek kadar kötü olmadığı için cihazın işlevini tam olarak anlayamamışız... İzmir e taşındığımızda maalesef cihazın hiçbir işe yaramadığını farketmiş bulunmaktayız. Çünkü oturduğumuz yerde kuyu suyu kullanılıyor ve suyun tadı hakikaten kötü. Amway su arıtma cihazımızı kurduk ve kullanmaya başladık ve o da ne suyun tadında hiçbir değişiklik yok. Arıtma cihazından akan su berbat... Bizi asıl yaralayan yan komşumuzda bulunan ve bizim ödediğimiz paranın üçte birini ödeyerek aldıkları reverse osmos sistemi su arıtma cihazınının suyunu içtikten sonra 1500 tl yi nasıl sokağa attığımızı anlamamız oldu. Hemen AMWAY müşteri hizmetlerini aradık ve konuyu aktardık. Karşıdaki hanımefendi bize cihazın ultraviyole sistemle mikropları arıttığından ve içinde bulunan karbon filtreyle suyu süzdüğünden bahsetti. İyi ama zaten kullandığımız suyun analizleri düzenli olarak yaptırılıyor. Dolayısıyla bakteri ile sorunumuz yok ve karbon filtreyle suyun filtre edilmesi için 1500 tl ödemeye ise hiç gerek yok. Mesleğim bilişim ve elektronik olduğu için cihazı açtım ve biraz inceledim fakat anlatıldığı gibi bir cihaz olmadığı kanaatini edindim. Müşteri hizmetleri cihazın, suyun tadını değiştiremeyeceğini işlevinin anlatıklarından ibaret olduğunu söyledi. Ben de kendilerine şu andan itibaren verdiğim parayı sokağa attığımı varsayarak kullanmayacağımı ve cihazın led lerle süslenmiş biraz gizem katılmış ışıklı bir pazarlama stratejisine sahip bir cihaz olduğunu insanlara anlatacağımı söyleyip telefonu kapattım. Benim bu cihazla ilgili deneyimlerim bunlardır. Almayı düşünenler lütfen iyice araştırıp deneyip alsınlar çünkü fiyatı gerçekten azımsanmayacak kadar pahalı Aldığınız cihazın markasından çok işlevini araştırp almanız yararınıza olacaktır diye düşünüyorum ... Hepinize saygılar......

1 yorum:

  1. Bende sizin gibi düşünüyordum. Hatta herkes malım iyi der diye biraz abartılı düşünüyordum. Halk sağlığında incelemeye aldırdım. NSF onaylarının karşılığına baktım naf nin sayfasından. İçindeki mavi ışığın önemini diş doktorumdan öğrendim. Yani bir yıla yakın incelemeden karar vermedim. İçinde mineral bırakıp suyu temizleyip gönderen tek su arıtma olarak sonuçlandırdım. 60 yıllık firma yalan beyanda bulunursa batar zaten. Ters osmoz ütü suyu akü suyu,içinde potasyum sodyum kalsiyum vb yok. Ya çeşme suyu yada mineralli arıtma. 20 yılda yapılan bir arıtma. Çeşme suyu kireçli ve kokuyo. Ne içelim?

    YanıtlaSil

Blog Arşivi