Tuğrul Şavkay (d. 1951, Nazilli, Aydın - ö. 29
Eylül 2003), Türk gazeteci,
yemek uzmanı.
Gurme ve yazar Tuğrul Şavkay, Galatasaray
Lisesi'nde okudu. Üniversite öğrenimini Avusturya'da Graz Üniversitesi'nde
başladı, Türkiye'ye dönüp Boğaziçi
Üniversitesi İdari Bilimler
Fakültesi'nde sosyoloji eğitimini tamamladı. Aynı fakültede
siyaset bilimi alanında master ve doktora yaptı.
Öğrenciyken Kervansaray Oteli mutfağında bulaşıkçı olarak işe
başladı. Daha sonra ünlü otellerle restoranlarda, aşçı, yiyecek içecek
yöneticisi, danışmanlık gibi görevler yaptı. Beş yıl boyunca da Birleşmiş
Milletler'e bağlı Uluslararası Zeytinyağı Konseyi'nin tanıtım programlarında
görev aldı. Şavkay, bölüm başkanlığı yaptığı Yeditepe
Üniversitesi Güzel Sanatlar
Fakültesi'ne bağlı dört yıllık Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nün
kurucuları arasındaydı. Ayrıca çeşitli gazetelerde görevler aldı yazılar yazdı.
Hızlan, Doğan. O bir yemek filozofuydu. Hürriyet. 29 Ağustos 2010
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder