Bu Blogda Ara

Sayfalar

26 Mart 2017 Pazar

YUVARLAMA ZEYTİN YAPMAK ZOR DEĞİL

Önce siyah, parlak, küçük çekirdekli ve sağlam zeytinler seçilir. Kirlilik durumuna göre birkaç kez
yukanır. Susuz olarak pet şişeye doldurulur. Zeytini 5 kilodan hesaplarsak üzerine yarımşar su bardağı kaya tuzu, zeytinyağı ve toz şeker eklenir. Bunlar harmanlanıp karışmaları sağlanır.
...Ve sonra 2 ay boyunca pet şişe günde birkaç kez yerde yuvarlanır. Bu sayede karışım homojen olur. 2 ayın sonunda zeytin yenecek kıvama gelmiştir. Son olarak yarım bardak sirke eklenir. Yuvarlama zeytin 1 yıl bozulmadan saklanabilir.
- See more at: http://www.ayvalikhasatgunleri.com/page.aspx?page=zeytinvezeytinyagi#sthash.q3Ohrbve.dpuf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi