* | Yerli malı zeytinyağı alın. Ülkemizin dünyanın önde gelen zeytinyağı üreticilerinden olduğunu unutmayın. Yabancı ülkelerden ithal edilen zeytinyağlarında işaretlerden anlamıyorsanız kalitesiz yağ alma riskiniz daha fazladır. |
* | Yabancı zeytinyağı alacaksanız Avrupa Birliğinin zeytinyağı kalitesini güvence altına almak için hazırlanmış olan yasa DOP (Denominazione di Origine Protetta) sertifikasına dikkat ediniz |
* | Hasat tarihi on iki aydan daha eski olan zeytinyağlarını almayın |
* | Sızma zeytinyağı alın. Fiyat olarak diğerlerine göre biraz farklı olsa da sızma zeytinyağını her türlü yemekte kullanabilirsiniz. |
* | ….. Bölgesinin zeytinlerinden harmanlanmıştır ve seçme zeytinlerden üretilmiştir yazısı bulunan zeytinyağlarını almayın. Her iki ibarede zeytinyağının değişik bölgelerden getirilen kalitesiz ve kaliteli zeytinlerin karmasından üretildiğini ifade eder. (Taklit firmaların taktiğidir.) |
* | Soğuk preslenmiştir yazısı bulunan zeytinyağlarını almayın. Çünkü tüm zeytinyağları zaten soğuk preslenir. |
* | Organik olarak üretilmiştir yazısı yer alan yağlarda sertifika olayına dikkat edin. Organik zeytinyağı üretimi yeni olup, bu üretim şekli uluslar arası bir sertifikalandırma kuruluşu tarafından üretim yapılan alanda bizzat 3 yıl izlenir. Bu sürenin sonunda uygun görülürse organik zeytinyağı sertifikası verilir. |
* | Yağın asit oranını kontrol edin. Örneğin % 0,8 Sadece sızma % 0,5 kaliteli % 0,2 Yüksek kaliteli demektir. |
* | Naturel Sızma, Rafine Zeytinyağı, Riviera zeytinyağı anlamlarını öğrenin alım aşamasında hata yapma ihtimaliniz azalır. |
* | Etiketin ve şişenin güzelliği kaliteyi göstermez. Kaliteli zeytinyağları ışığın yarattığı oksitlenmeden korumak için koyu renk cam şişelerde satılır. |
* | Şişenin boğazında ya çok az bir boşluk yada hiç boşluk olmamalıdır. Sızma yapan yağları almayın. |
* | Zeytinyağının rengine bakarak kalitesini anlama imkânımız yoktur. |
* | Mantar kapaklı zeytinyağlarını almayın. Çünkü mantarda hava sızma ihtimali yüksektir. |
7 Nisan 2017 Cuma
Zeytinyağı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Mustafa Kemal'in Sabetaycı bir gizli Yahudi olduğunu Türkler hariç bütün dünya biliyor EWALD STADLERPublished on Sep 21, 2016 Atatürk'ün Sabetaycı bir gizli Yahudi olduğunu bütün dünya biliyor: Avusturyalı siyasetçi Ewald Stadler...
-
“İncire ve Zeytine And olsun” : Japon Araştırma Grubu Başkanı İslam’ı Kucaklıyor
-
Damacana ve Pet Suyun Zararları Nelerdir ? Polikarbonat Damacanalar genellikle dönüşümlü ambalajlardır. Her su
-
By the Fig and the Olive..." : Japanese Research Team President Embrace Islam A Scientific Miracle of the Holy Quran Dr. Taha Ib...
-
Marshall yardımının koşullarından biri de Türkiye’nin ABD’den mısırözü yağı almasıydı. Marshall Planı 2. Dünya Savaşı sonrasında 1947 ...
-
Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında kahvaltı, kahvaltının vazgeçilmezleri arasında ise zeytin
-
Doç.Dr.Osman Nuri Koçtürk kimdir. Yazar Hakan Kenan TAŞOLUK ve Sn. Ecz. Mustafa Nuri ŞENER'in facebook paylaşımından alınmıştır.. ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder