Bu Blogda Ara

Sayfalar

7 Nisan 2017 Cuma

Zeytinyağı ile Kızartmalarda Kullanılabilir mi?

Zeytinyağı kızartmalarda kullanılmaz diye bir kanı var fakat bu doğru değildir. Bilinenin aksine
zeytinyağı içerisindeki antioksidanlar  ile yanma sıcaklığı yüksek olan bir yağdır. Örneğin ayçicek yağından yaklaşık 40 derece daha yüksektir.  Zeytinyağı 210 derecede bozulmaya başlar ayçiçek yağı 170 derecede bozulmaya başlar. Yani kızartmalara uygun bir yağdır. Kızartmalarda kullanılıyorsa 2. sefer kullanılacaksa filtreden geçirilmeli karanlık ve ısıdan uzak kapalı bir kap içinde muhafaza etmek gerekir.
Zeytinyağı omega-9 yağıdır. Tekli doymamış yağdır ve omega-3 ün emilimine hiçbir zararı yoktur.
Zeytinyağı ile hamsi yapabiliriz ve hamsi içerisindeki omega 3 değerini kaybetmemiş olur. Zeytinyağı omega 3 emilimini engellememektedir.
Zeytinyağının dumanlaşma derecesi 250 derecedir.
Hamsiyi ayçicek yağı, mısırözü yağı  ile kızarttığımızda o hamsideki omega 3′ den bize fayda olmuyor.
Türkiye’de hangi bölgelerin zeytinyağı daha lezzetli olur?
Piayasa da en yüksek değere sahip ve alıcı bulan Edremit zeytinyağıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi